Monday, January 9, 2012

Riccotta & Lemon Mousse


Hidangan utk summer! Mousse simple yg masam-lemak-manis -- alternatif pd choc mousse (yg mommy hmpir jemu dh buat masa ni...).

Jom......mousse!

Bhn2:
A:
100g ricotta cheese
1 1/2sdb gula kaster
2sdb jus lemon
-----------------
150ml thickened cream (atau double cream)
buah strawberry segar

Cara:
1. Kacau sebati bhn2 A.
2. Dlm bekas lain, whipkan cream (mommy just guna whisk).
3. Kaup balik cream dlm campuran ricotta. Minum bersama2 dgn hirisan strawberry.

Selamat minum...!

2 comments:

  1. kak alma..sama la ngan kat rumah ni..kalau ada yg kena mengena dgn coklat memang tak laku..hehehe...masing2 dah jemu...hehehe

    akak..cream coklat yg akak buat tuk kek cawan aiskrim coklat baru2 ni kan..yg aakak guna butter tu....kalau nak tukar perisa lain sedap kek kak guna resepi tu?

    ReplyDelete
  2. heheh..tu arr..ada musimnye Q :)

    krim coklat? bleh je tukar perisa lain tp hat yg biasa buat - coklat ngan vanilla sbb dua tu yg laku kt rmh ni (esp vanilla)

    ReplyDelete