Ok lah, celoteh panjang la plak! Sebelum tu nak bgtau, water spinach tu bkn bayam air yerr...tp kangkung. My kids prefer makan kangkung dr lain2 green veggies so tu yg guna kangkung.
Jommmmm masak frittata!
almaraz cheesy frittata with water spinach
Bhn:
2 - 3 bj telur
1 - 2 sdb cheddar cheese
2 ulas bwg putih (crushed)
2-3 btg daun kangkung (ambil daun aje, potong kecik2...stem-nye xmo)
1/2 bj tomato kecil (potong nipis2)
1 sdb olive oil (ganti dgn minyak masak biasa jika tiada)
Cara:
1. Pukul telur bersama cheese (guna garpu). Then campurkan kangkung dan tomato, dan kacau2 je biar gaul rata.
2. Panaskan myk dlm kuali dan saute-kan crushed bwg putih td. Naik bau aje terus masukkan campuran telur td. Masakkan hingga bhg atas dan bwh kekuningan.
3. Siap utk dimakan dengan nasi putih, atau dimakan waktu breakfast...mmm...yum3!
nota: frittata ni mommy tak letak garam sbb cheese dh masin sket...
No comments:
Post a Comment